Wednesday, May 13, 2009

ayam bakar

wahhh!! ari ni aku mmg x ade keje
bgun tido kol 1030 pgi tgok klcc dpn mata dan mamai buat seketika
adoiii susah tol org yg suka bgun lewat ni
klu time aku weekend parent ade umah aku kne bgun awal 830 atau 9 plg lewat
so ari bekerja cmni la aku bole blas dndam haha
tpi xbole balas dendam sgt bgun xde la lewat mne pon 1030 je kn
lain la kol 12 kn kn
arghhhh bosan nye pagi ni
adeik yg skola ptg kne skola pagi cbb ade persatuan
huh!! bosannye xde kwn nk kacau huhu
aku pon gi la dapur kot2 la ade mknan
nsib mak aku wat cucur pagi tdi
makan la aku dgn cucur tuu dgn kuah kacang
dlm kol 1130 aku rase bosan laa
so aku pon tgok ade 6 ketul ayam yg aku bole wat resepi sendri
hahaha
ape lagi ayam2 tu jadi la mangsa aku
aku nk buat ayam bakar!!
hahaha
bestnyeee
aku amek ayam bsuh then aku masuk kn
pati ayam
lada hitam
lada putih
rosemary
oregano
sos org putih *aku pon x tau mak aku beli kt lorong haji taib 1* huhu
pastu aku boh sos lada hitam
minyak zaitun
minyak sapi
planta
kentang
bawang putih
bawang merah
wahh byk nye aku hentam!!
then masukkn dlm oven
lastly ayam aku menjadi dgn baik nye haha
sedap nyee
aku suka, x pnah wat resepi yg merepek tpi jadi hehe
itu la aku punye keje tuk ari ni hehe
yg membosan kn tpi ending yg baik

7 comments:

.cik anyzz. said...

wah
resepi terbaeek nih
esok nak bwat arh
hehe

ejans said...

hishhh aku idok pecayee..

ni mesti kuar dari oven knny rogers tak pon nandos kerr kan...

kalau kaw?? haishhh... hahaha..

PrinCE SanJI said...

xsakit puyut ke mkn ayam bkar 2???haha..mcm2 cmpur..

awatachilovestory said...

cube la try
sedap gak haha

to ejanss
amboiii mulot nyah oiii
mak aku bli kt lorong haji taib 1 tau
tmpat ko gak
ko kne support aku cbb da promote tmpt ko haha
waahhh
bgga nye aku ayam bakar aku staraf dgn international haha
thanks ye ejans syg aucchhh!! haha

x skit prot lagi laa
ok jek hehe
sedappp!!

awok said...

wahhhh..ku awatif masakk..???
kalo main sport tu pecaye la..
awatif kan mmg suke main sukan2...

gud gud...ni nak jd suri rumah yg berjaye ek..im so proud of u..hak hak

awok said...

eh...atip online..yerk?

awatachilovestory said...

amboiii awok
aku ni mne sport pon eiii
i da reti mask hentaman tau haha
aah on9
tau x deja jdi cikgu pra sekolah haha