Thursday, December 31, 2009

hello 2010 good bye 2009

hellooooo!!!
cpt nye masa berlalu kn pejam celik da nk masuk 2010
mcm xpcaya je dan umo pon da smkin mningkat
ape pon hidup perlu di terus kn
usia hubungan aku dan dia pon sudah 5 taun
mcm xpcaya je hehe
even aku ni asyik garang je kt die tpi die always beside me
thank u for everything
dan lagi stu trimas sbb beli kn dvd boy over flower haha!! mmg suke laa
nk msuk 2010 aku da tkena badi nye Geum Jandi and Jun Pyo haha suke sgt dkt korg!!
2009 byk mmberikan aku pngajaran dalam erti hidup
dlm 2009 juga aku telah memasuki alam degree bersama teman2 seperjuangan aku di diploma
alhamdullillah kami masuk jua tpi x kesemuanya bersama
tahun 2009 juga telah mngambil nyawa ayah rakan ku iaitu khadijah khamis..
melalui situ aku blja cara berdikari dan mngetahui bhwa x semua yg kite baik itu akn sentiasa berada disisi kite jika kite dlm kesusahan..
tahun 2009 juga byk mnggal kn memori dlm ingatan kita dgn bmcm2 tragedi yg mnyayat hati
seprti peperangan di gaza dan wabak pnyakit H1N1..semua itu adalah peringatan dari Illahi dan kita sebagai umat Islam harus meneruskn perjalanan dgn tabah tanpa menoleh kebelakang..
pelbagai perkara berlaku dlm 2009
perkara yg mngembirakan adalah kami berjaya habiskan diploma kami di UITM
dan melanjutkn plajaran ke pringkat yg lebih tggi..
how about 2010??
harapan ku agar 2010 akn mmberikn memori yg terindah dlm hidup kita..
aku berharap tahun baru ini aku ingin mnjadi yg lebih bguna habiskan dgree dgn pointer yg baik
insyaAllah!!..

Wednesday, December 2, 2009




aku brada di jb selama 4h3m
mgmbil masa agk dlm 4 jam huhu
dtg sini knonnye nk jln
tpi xde pape laa kt sini
tnye ustat kate x de bnde kt sini
mmg sgt bosan hnya bjln dlm resort ni
resort ni mmg cool sgt!!
mcm2 ade n bbq die mmg best
u just say it hehe
hari kedua g la jln2 slalu aku dgr dlm tv3 dorg asyik wat event kt plaza angsana tpi adoii
dissapointed giler huhu x de pape pon kt situ
g main bowling tpi kt situ name kite kne bg kt dorg then dorg tekan kn hehe
mcm plik jgk tpi xpe laa
hurmm xbleh tulis byk kt sini tkot terlepas ckp hehe xpe
jb ni ok je to hangout!!

Monday, November 16, 2009

***

bru nk jenguk tempat ni huhu
da lme x bkak
nk wat cmne xde intenet kn
tgu laa next sem boh streamyx kt uma sewa hehe
ape pkara terbaru yee
emm new thing is i will move to PD good BYE kuala LUMPUR
sgt la xbest tpi nk wat cmne itu laa nsib seorg ank tentera
each of 5 years i will move to another place
hmmm xbest laa
arap2 tmpat tu best
smkin golap laa aku lepas ni cbb dok kt pntai nnti aku upload gmbar umah terbaru kay
da xde view KLCC mcm skang huhu

Wednesday, October 21, 2009

berkurun aku x bukak blog ni

helo!!

hmm ade lagi yg sggup nk bace blog aku ni stelah sekian lame x bkak huhu

x pe laa asalkn aku dpt kluarkn ape yg tbuku dlm kalbu ni huhu

da sekian lama aku masuk ke alam baru

baru ari ni aku rase nk menekan dan melihat ape yg ade dlm blog aku ni

awal sem selepas dploma aku melanjut kn plajaran ke uitm lagi ke peringkat dgree

amek dgree of finance

bg aku finance ni so so laa

if yg suke mngira sgt ssuai la tuk anda yg berjiwa auditori ni

aku mendapat tempat di KBM which is kampus bandaraya melaka

yg ni bukan dkt lendu tpi btol2 tgh mlaka dan sebelah melaka sentral dan juga sebelah dgn jusco yg terbesar di asia hahaha

jiwa mmg kacau dok sini dgn byk entertainment

aku mula masuk ke kolej yg bnama kolej tun mamat

tpi kolej ni sbnar nye menempat kn plajar siswa shj tpi cbb kn plajar gurl ni terlalu ramai so kami tpksA pergi kesana

bile da pompuan ke sana biasa laa mesti laa mcm pontianak jadian haha

mne2 laki dgr je jeritan asmara gurl kt tun mamat pasti x dpt tido lena

arghhh!! wutever asalkn hati kami gembira

buat pengetahuan penghuni bilik bawah aku bukan org yg mnjerit x tentu hala ok! hehe

yg korg dgr mnjerit asmara tu bukan aku laa

aku jerit betempat hehe

humm mcm2

aku dtg sini dgn berbekal kn kwn2 lama

kawan2 ngam dri diploma

intan die housemate dan roomate aku

die skarang da ade partner hehe

suke aku menegok die bahagia

congrats yaa!! simpan rapat ok!! hahaha

x macam aku ni da kemana ntah bf haha

selepas dtg ke uitm kbm ni aku bjumpa dgn ramai rakan baru

termasuk laa housemate aku

ikin edlin zety emi dan x rumet aku jannah dan shira

thanks for being my freind!!

kitorg da jmpe umah sewa dkt orchid square

emm ade org ckp mcm rumah kongsi gelap laa pelacuran laa mcm2

tpi apakn daya kami hanya mampu mncri dgn tenaga kaki

lain la kmi ade tenaga petrol huhu

tpi arap2 aku ok laa sume nya..

Thursday, September 17, 2009

kembali

selama sebulan x pgg internet mmg bosan kn
dan skang x twu nk tulis ape
apepon slmat hari raya maaf zahir dan batin ye

try buat cheese cake

hehe thanks buat anyz kerna myumbang kn resepi cheese cake nye

Thursday, August 27, 2009

* sayang*

semakin hari semakin rindu sayang dan cinta dekat dia!!

bazar ramadhan melaka

akhir nye jejak jgk kaki aku ni kt bazar kt melaka ni
more better than bazar kt segarmat ( bukan nama sebenar ) hehe sorry
pg dgn budak bernama sharizan dan intan
kelas bel tdi adooiii mmg buat kn aku ni kne bersabar byk
ape tah lecturer tu ckp aku pon x dgr
aku tkot bagam tggl kn kmi
cbb ktrg mmg nk sgt g bazar!! huhu
cbbnye aku kempunan mkn nasi kerabu hehe
ari tu aku kempunan mkn murtabak
ari ni lain plak
ari ni aku beli
1. nasi kerabu
2.murtabak
3.ayam madu
4.air teh bunga
humm aku rase tu jek hehe si bagam tu knon nye nk beli kuih nsi ayam dan ape tah die ckp tdi lastly die terikut aku beli murtabak n ayam madu haha!!
the power of word la beb! haha
yg intan beli nasi kerabu je
ish mmg terbaik laa die ni xde kebulur mcm aku ni hehe
tpi aku minta maaf la kt zety n edlin cbb aku x baca msj korg swuh beli chicken wing
ape pon selamat berbuka kepada anda semua
harap rmadhan kli ini membawa berkat kpda kita semua!!

Tuesday, August 25, 2009

hati terluka =(

humm geram sedeh x paham
itu laa yg skarang bermain dlm fikiran aku
npe die bole bertukar mnjadi seorg yg aku x mngerti
kenalan dri form 1 akhir nye tiada noktah
thanks atas kelakuan yg tajam di myspace
arap anda berada dlm kesenangan maaf ape yg blaku

my first ramadhan in UITM KBM

wahhh hari ini hari pertama aku puasa di sini
lauk hari ini sgt mewah
ada udang dibawa oleh ikin
tomyam sayur kailan ayam paprik daging merah dan kangkung goreng belacan
add some with mango bought by intan
humm nyum2
terasa diri ni berada di rumah hehe

******

kisah sebelom nye
sebelom ni aku demam dgn 39c huhu
aku tkot sgt
mak aku marah aku sbb g jalan2 kt shah alam
ada jualan gudang metrojaya hehe best siot
lepas blik shah alam aku tros demam batuk selsema sengal bdn
aku tkot smpi mmpi aku mati sbb H1N1
hughh!!
lepas 3 hari kene demam nsib aku jmpe doctor uitm aku cek blik demam aku
nasib baik da ok
sgt tkot dgn semua ujian ini
tpi aku bernasib baik aku bukan org dri golongan org kena H1N1
alhamdulillah

apepon aku bersyukur sgt dan aku harap acik ina aku da baik demam
die kena masuk wat sebab kn H1N1
pray for her!!

Wednesday, July 29, 2009

minggu ini

bosan?
xpyh ckap la kn mmg bosan
knape ye??
sbb xde sape la kt umah ni yg nk aku kacau
sume nye keje dan skola
ape bole aku buat??
hanya tgok tv dan hangout bsama yg tsyg dan kawan2 yg tsyg
tpi duit xde laagii cbb nye x dpt lagi duit bulanan dri mak
hari ini kononnye budak ptptn kelompok ptma da dpt duit
klu aku twu aku x kuar sblom hari ni
bole aku shopping sket hehe
tpi hari pada sebelom hari ini aku da keluar dgn si DIA
hehe
dpt laa di belanja diri ini oleh si dia
even duit ptptn x masuk lgi tpi si dia ttap nk blnja sbbkn utk bfday aku
tpi bfday aku da lepas dan die da blnja aku
eh eh ini utk kli kedua laa
k thanks to u..

pada bfday yg ptama
thanks utk si dia cbb bg kek yg sgt sedap
aku x ngat nme kek tu tpi rase die mcm ais krim cdp sgt2
tq sgt2 syg oitt hehe

pada bfday yg kedua
thanks utk si dia cbb blanja dri awal kite kuar hgga la smpai blik
thanks cbb bg pfume yg wangi tu
sgt suke dgn bau itu
thanks cbb blnja mkn tgh ari mkn dunkin donut dan mcm2 mkn la kite mkn ari tu hehe
thanks cbb blnja boling dan movie
sume nye thanks eh


Sunday, July 12, 2009

12 july 1988

tarikh itu.. tarikh pembesaran aku
tarikh itu ialah tarikh mematang kn aku
tarih itu ialah tarikh bfday aku
so happy bfday to my self!! hahaha
da 21 tahun bole kwin daa hehe

Wednesday, July 1, 2009

4th of july

hari itu akan tiba x lma lagi
ia ialah hari buat semua pelajar dgree utk uitm atau lelain nye
tpi aku x mow g malas nye nk start blja
huhu
da x bole bgun lewat lagiiiii..
hmm lepas ni perlu berdepan dgn assignment n lecturer

Tuesday, June 30, 2009

aduhaiii

hari ini aku g medical checkup utk smbung dgree dkt hospital angkatan tentera
boringgggggg...
dkt sini sronok klu kite bwk org yg ade pgkat i mean yg ade pangkat like kolonel (mydad pangkat)
so bwk org2 mcm ni bru laa bole dilayan dgn cepat tangkas dan efisen nye
klu x bwk kne laa tggu bgaikn bulan yg x akn jatuh ke riba kn
dgn menaiki kereta driver psangyong * aku x reti eja nme kereta ni*
aku masuk kementah waaahhh!! salute diberi kn dgn menjerit SELAMAT PAGI TUAN!! dgn mmegang senpang
emm ni baru laa best kn hehe
bru laa sume org layan aku dgn baik huhu
sebelom ni aku g dgn adik aku utk mdical ckup pham2 je la weh msti la mcm org bengong je msuk hospital cbb x twu nk strt mne
dorg swuh aku msuk xray n amek urine test dlu
so pegi laa
da siap!!
so aku g jumpe lak sarjan tu
die kte da siap ni k g klinik kluarga plak
aku pon g laa sne lastly jumpe dorg ckp adik x g jumpe dentist ni kne cek ruangan mulut dlu arghhh!! fucking shit btol
mcm bola bowling je dorg buat tolak sne sni
mybe korg xtwu jarak antara hospital pakar n klinik keluarga aiyoohh!!! jauh jgk laa
so aku da malas je nk g geram laa

*******
second day
g dgn gembira nye dgn ayah aku
sume complete dgn cepat nye
no complication by the doctor
n the doctor this time is very friendly
not the other day so clumsy!!
this is the different doctor
women free hair and have really good smile with beautiful teeth
mybe she use colgate hoho
aiyaakk!! puji plak hehe
i think thats all for now
i want to go bank islam pay my Uitm fee
darlz!!

Friday, June 26, 2009

'KING OF POP'

aku agak terkejut dgn kematian dia
he is the most talented performer of his generation!
lagenda yg aku mksud kn ialah Michael Jackson
aku suke dgn sume lagu michael even aku x setuju dgn transformation diri die
sedeh dgn pemergiannya aku harap dia mati dlm agama islam

Sunday, June 21, 2009

ku ibrahim najib bin ku mohamad al fathlullah


my ayah
hey! that is my dad name!!
oh! i forgot today is father's day
ayah i would like to wish u happy father's day and hope u in longevity ok!!
ure really my hero and my bestiesfriend that i ever had..
im very thankful to Allah because give me a great dad
mybe sometime ure very garang but i love u ayah!!
i feel good when u be with me all the time
n ure who hold us together every time
n ure also who give money every month because i don't get full ptptn thanks!! hehe

Saturday, June 20, 2009

tag dari deja dan anyz

4 names that friends call you:

  • atip(member uitm,segamat)
  • kutip(dak sek kedah)
  • kundoq (selalu yer di pggil oleh dork yg giler haha)
  • ku (mostly)
things you've done in the last 30 minutes:
  • makan buah epal
  • tgok tv
  • mandi
  • surf tenet

4 gifts you would like to receive:
besday aku da nk dtg 1207 jgn lupe!!
especially dari org trsyg azam sy nk hadiah dari anda!! haha

  • nk kek blueberry chese kek dkt secret recepies nyum2!!
  • nk psp
  • nk kasut everlast itu dari mak ayah aku
  • nk kasih syg dari family azam dan kwn2 sume

4 of your favourite hobbies:
  • surf tenet
  • selalu brngan nk bukak business yg bole wat aku jutawan muda
  • kaki jalan bole je ajak aku g mne * org yg snang aku ajak jln2 deja!!*
  • window shopping even aku x pnah msuk LV punye kedai haha

4 places you want to go for vacation:
  • ROME
  • BALI
  • LA
  • TURKEY

4 things always found in your bag:
  • handphone
  • money
  • lip gloss
  • eye liner

Top 4 you love so much:
  • Allah s.w.t
  • Nabi Muhammad S.A.W
  • keluarga
  • sahabattemankawan

Top 4 things 'special' for you:
  • myself
  • keluarga
  • azam
  • member

Top 4 who you would like to answer this survey:
  • anyone
  • mariza
  • bagam
  • boxer
  • dork
  • adela firdaus

inspirasi

emm bosan nyee
aku ni rumh x de astro mcm org lain so tgok laa stu channel ni
bosan laa konsert tu
ape laa yg byk sgt konsert ni
bosan btol
skrang ni byk laa program realiti mcm cendawan tumbuh selepas hujan
ish2 program ni bole melekakn dan nsib aku x minat sgt benda mcm ni
even minat laa jgk tpi xde la smpi mnyesal klu terlepas stu episod kn
ape kne mgena dgn konsert tu?? haha
aku pon x twu

*******

esok hari ahad
episod baru utk cerita ghost tv8
citer tu bole buat aku nk jerit je bile byk sgt iklan
sbb geram x twu spe serial killer tuu
mule2 aku ngat pakwe chryl samad tpi die da mati so bukan die
n aku rase skarang ni pakwe harum pulak byk spekulasi dlm otak aku ni hehe
citer tu buat aku x sbr nk tggu ari esok hehe
dan smkin dkt jgk laa aku nk smbung blja huhu


*******

hari ni aku x pyh masak hehe
aku ni rase mcm maid je
mak aku bg duit sbb tolng msk hehe
best2
mule2 aku ni nk ngis jgk cbb kne msak hari ni
sebab mak aku kne kje ari ni
besa laa cikgu contoh haha
x de laa main2 je
cbb aku nk ngis hari ni ialah aku kne potong daging rusa yg ayah aku buru dkt tawau
huhu daging tu ade lagi bulu die eiii
mngerikn je laa
tgh aku potong ayah aku kate x pyh masak cbb ma bli lauk
eii dlm hati geram jgk cbb knape x bg twu awal2 rase nk ngis bru bg twu hehehe
fuhh!! selamat x pyh masak hehe
mngerikn kwan2
x berani aku nk potong cbb geli kuang3
hmm itu je laa aku nk berceloteh da x twu nk tulis ape haa
emm lagi stu aku tgh aim stu kasut everlast hehe
ntah knape aku nk tulis aku aim tu
cbb aku x de money cbb tu tulis tgh aim haha
da laa merepek je
daarlz!!

new spec


bersama adik tercinta afeefa

bile cik gedik buat muka mcm ni rase mmg terlebih gedik pon hehe



bile pakai spek rase mcm budak baik je
hoho

hey there
what do you think my new spek??
is it okay for me?
hehe nuting to do wif this blog so i just upload the photo kuang3

Friday, June 19, 2009

B.E.R.J.A.Y.A

aku dan kawan2 berjaya melanjut kn pelajaran ke peringkat
sarjana muda
aku berjaya sambung dlm degree in finance di uitm melaka kampus bandaraya
dan diri ini ingin mengucapkan tahniah kepada semua rakan2 dan kepada insan yg aku syg muhammad azam kerana telah berjaya melanjut kn pelajaran
kepada muhammad azam belajar di uitm shah alam baik2 ye dan buat yg terbaik..

Thursday, June 11, 2009

demam campak

huhu
aku da kne demama campk
gatal giler bdn aku ni ntah laa
aku geram laa mcm ne leh kne
aku skang dkt umah tokaku kt kedah
spatutnye demam ni bleh buat aku kurus tpi aku dasre yg aku ni naik bdn heehe
lawak lerr
xpe laa biar la asal aku sehat lepas ni kn
aku ngat ari ni da kuar result tppi upe nye blom lagi wat penat je g cc
da kte dok umah tok g cc je laa hehe
broadband x bwk huhu
bosan tol cbb lupe nk bwk
k laa aku pon x twu nk ckp pe dah
ckup la smpi sni bye

Friday, May 29, 2009

untitled

semakin baik adik aku dlm pnyembuhan demam campak
alhamdullillah
perjalanan ke tganu menjadi cerah

Thursday, May 28, 2009

terengganu

mungkin pergi mungkin tidak
huhu
adik aku afif kne demam campak laa
cmne family day dgn kuarga belah mak aku ni
kitrg x dpt pergi agak nye sbb kn adik kne demam cmpak ni
agak2 dlm sminggu kne baik huhu
harap2 bole pergi
harap2 jgak adik aku smbuh sblom g tganu
i hope for that!!

Tuesday, May 26, 2009

sahabat yg mungkin kini bukan lagi

hal ini x ada kena mngena dgn kawan2 ku di sekelining ku
hal ini hanya utk dia dan dia
kpda kwn2 ku di uitm ini bukan pasal anda semua ok?
sahabat semenjak ni aku terasa hati dgn ko
aku ade wat slah ke dgn ko
aku x twu slah ape dgn ko
kite kwn sjak form 1 lagi knpe jdi mcm ni??
aku sedeh
x kn hanya salah seseorg yg bukan diri ku kau slah kn aku kesemuanye
ko salah
ko x patut buat seseorg yg bernama sahabat mcm ni
dulu aku la org yg kau cari dlm kesusahan
tpi kini
itu hanya lah mimpi tpi kini
aku buat salah ke dgn ko wahai sahabat ku
aku perlukan penjelasan ini semua
ini semua tlah mmbuat kn kepala ku berpusing
aku msj ko x pnah blas
aku call ko x pnah bls
aku ym ko x pnah blas
aku ingin kn memori yg lama bukan yg kini
aku sayang kn pershabatan kita
ini kah balasan menjadi seorg sahabat?
aku sedeh dgn ini semua
terima kasih atas pershahabatan kita yg lalu
mungkin aku bukan sahabat yg baik buat ko

Thursday, May 21, 2009

kembali '' menganggu "

die pull stop!!
hurghhh!!
he coming back in my life again
can u back off from my life now!!
semak laa!!
ingat diri tu di terima ke??
please back off!! ure suck!!
diri itu mungkin diterima sebelom ini
tpi kini x lagi kerana diri itu sgt la annoying
aku harap ko pergi dri hidup ini kerana diri ini x akan terima diri itu lagi
terima kaseh
aku harap ko mmg bace bingkisan ini yg ditulis khas utk ko sang annoying

Wednesday, May 20, 2009

miss si budak cute

aku miss si budak cute ni
nme si cute ni ayishah amirah
die pnah tau dpt tawaran model baby
tpi mak die x nk ugi btol klu x da byk wet dpt haha


merajuk pon bole nk tgkp gmbr hehe

aku la puteri gunung ledang yg di gilai
* hahaha*



renungan manja

Tuesday, May 19, 2009

zee avi bitter heart

video

hari ini

hari ini mkanan xde di rumahh
huhu yg ade cucur jee allaaaaa bosan laa
kelaparanyee
ape nak buat ni
lauk pon xde nk mkn
mak aku kate kne tggu die bli mknan tgh ari nnti
argghh lapar laa
perut da berbunyi mmggil mknan, tpi mknannye x de laa
sabar ye perut nnti mknan ade laa
ok2 sabar!!

* lalaalalalalalala*
tanggal 20/5
yea!!
adik aku nk blik rumah
best la sket klu x aku bosan laa ya amat
xtwu nk buat ape
bole laa aku melewar dgn adik aku hoho
ape gune nye adik yg ade kete kn haha
im waiting for u bro

once again * lalalalalalalala*

tanggal 25/5
my mom bezday
ma happy birhday yg ke 45
my mom getting old
ma nk adiah ape
kitorg x mampu beli hadiah utk ma
ayah yg mampu beli
hehe
semalam ma n ayah kuar mkn mlm
mmm mcm best jek ye org da kwin ni hehe
blik je rumah ma pggil aku
ma: akak!!
aku: ye ma nk ape??
ma: meh la sini dtg bilk ma tgok ayah beli ape utk ma
aku: allaaaaa kejap lagi laa nk tgok cter bionik * wow bionik hehe
ma: kejap je dtg la sni jap
aku: ok la im coming mom
ma: tgok laa ayah beli kn ape * smbil tunjukkn jam tgn pemberian ayah*
aku: wahhh!! best nye dpt jam tpi ma ni asyik dpt jam je huhu ari tu jam crocodile
ma: yg ni lawa laa
aku: ape yg lawa nye biase je x de beza pon haha
ma: ni jam roscani laaa
aku: wow!! roscani so cube la teka argenye bpe ye * rugi nye bagi aku beli brg mahal*
wahh best nyeee ayah buat ape beli mahal rugi duit je kite g jalan2 kn best
best nye da kawin ni eh hehe
ayah: alaa ape salah nye jarang bezday ni kn
aku: akak nk gak bole??
ayah: bole dapat la dekan dulu
aku: wateva ayah wait for my degree ok! haha

* tamat disitu*

emm bagi aku wahh bestnye kwin dpt brg je hahaha
as if la men
huhu
ape pon happy coming bezday to my mom n hppy welcome home to my bro

Saturday, May 16, 2009

utk guru tercinta

aku ni byk guru ni asyik pndah je hehe
dari sabah hgga la ke kuala lumpur
sy ucapkn SELAMAT HARI GURU buat guru yg pernah mngajar
ku nur awatif
dari tadika hgga ke form 5
tadika di sabah
tadika di lumut
sekolah rendah kem terendak and international school di melaka
sekolah rendah taman rakyat di kedah
sekolah menengah sultanah bahiyah di kedah
sekolah menengah puteri ampang di kl
the best teacher is my mom!!
ma thank u for teach me in add math n modern math even i cant get A for add math ( even sebelom tu pon x pnah dpt a hahaha c je aku mampu ) and also for modern math
thanks for giving me an education
thanks a lot!!
i love all my teacher since kendergarten to high school

3D DORAEMON

haha
tibe2 tgn aku rase nk search doraemon dlm utube
aku mmg suke citer ni dri kecik g
msti korg sume suke gak kn kn kn
allaaa mmg ramai yg mmg suke kn doraemon
aku sbnarnye tdi bru je search doraemon
dan aku bru tawu ade 3D doraemon hehe
nobita nmpk comel laa dlm 3D ni
hehe comel comel comel
klu sape yg xtwu mcm aku ni
korg try la search kt u tube
keywords die doraemon fantastic glases
tpi yg x best nye xde subtitle laa
so buat2 la paham
=)
hidupp doraemon dan wonderpet
aishh!! ape merepek ni
doremon je laa ape nye wonderpet
wonderpet dlm tb9 je..

Thursday, May 14, 2009

canadian pizza


emm ari ni pagi yg same aku wat
bgun kol 1030 pagi
bgun mkn cekodok huhu
nmpk kentang buat wedges
huhu tpi x jadi laa!!
kentang tu kras adooiii gerammnyee
aku tepon bf aku cmne nk wat nih
cbb die exprt bab masak ni
upe nye aku lupe nk rebus dulu kentang tu hahahaha
mmg la keras giler
dri aku bakar ke goreng lastly kukus
waahh!! keje yg byk utk ari ni
mmg penat bju pon x sempat lipat sebb kn kentang x jdi
akhirnye kentang tu lepas kukus mnjdi la
hehe
so thank god!!
so lunch aku dgn wedges udang dan sayur hoho
mlm pon tiba
mak aku malas nk masak utk mlm ni
so die suggest mkn pizza haha
nyam2
mak aku posa so die ajak ayah aku g mkn luar
anak2 x leh ikut huhu
sedeh tol
sbb tu bg call pizza kn
dorg kte nk mkn kt saloma bistro
haaiiiisssshh!! tmpat je mhal ntah2 x sedap haha
aku pon call la canadian pizza
actually aku x pnah pon mkn canadian pizza
slalunye aku mkn dominos and pizza hut
ni canadian jadi canadian la nmpkye mlm ni
kitrg order bbq bonanza n italian classic
n also lasagna add 2 garlic bread
total is about RM 60.60
ok gak arrr
sedap jgk
tpi aku x ska lasagna die
lagi sedap lasagna secret recepies nyam2
tpi aku suka tisu die hehe
lawa laa
itu la citer aku tok ari ni
mkn dan mkn
tros membesar kn bdan
padahal dah tergugat ni dgn fairuz
huhu
nnti je la diet
keinginan msti di penuhi

Wednesday, May 13, 2009

ayam bakar

wahhh!! ari ni aku mmg x ade keje
bgun tido kol 1030 pgi tgok klcc dpn mata dan mamai buat seketika
adoiii susah tol org yg suka bgun lewat ni
klu time aku weekend parent ade umah aku kne bgun awal 830 atau 9 plg lewat
so ari bekerja cmni la aku bole blas dndam haha
tpi xbole balas dendam sgt bgun xde la lewat mne pon 1030 je kn
lain la kol 12 kn kn
arghhhh bosan nye pagi ni
adeik yg skola ptg kne skola pagi cbb ade persatuan
huh!! bosannye xde kwn nk kacau huhu
aku pon gi la dapur kot2 la ade mknan
nsib mak aku wat cucur pagi tdi
makan la aku dgn cucur tuu dgn kuah kacang
dlm kol 1130 aku rase bosan laa
so aku pon tgok ade 6 ketul ayam yg aku bole wat resepi sendri
hahaha
ape lagi ayam2 tu jadi la mangsa aku
aku nk buat ayam bakar!!
hahaha
bestnyeee
aku amek ayam bsuh then aku masuk kn
pati ayam
lada hitam
lada putih
rosemary
oregano
sos org putih *aku pon x tau mak aku beli kt lorong haji taib 1* huhu
pastu aku boh sos lada hitam
minyak zaitun
minyak sapi
planta
kentang
bawang putih
bawang merah
wahh byk nye aku hentam!!
then masukkn dlm oven
lastly ayam aku menjadi dgn baik nye haha
sedap nyee
aku suka, x pnah wat resepi yg merepek tpi jadi hehe
itu la aku punye keje tuk ari ni hehe
yg membosan kn tpi ending yg baik

Tuesday, May 12, 2009

geram!!

*geram nye*

Monday, May 11, 2009

deja tgok ni!!


deja mata fairuz lawa la hehe

untitled

* rindu awak *
* syg awak *
* cinta awak*
please sit close to me dear

the uninvited


on 8th of May 09
the date that i watched this movie wth my fren deja
this movie which is not so horror but its quietly good n we cannot think how the movie end
for me this movie is so good and very nice
but my other frend said that the movie is not good n lembab
i think that movie is good to who are scared and want to start to look at the horror film
this movie is good for the starter
this american movie is remake of the south KOrean horror film
* A tale of two sister*
it looks very nice, very creepy and very generic.
the synopsis of this movie is about the modern day teenage sister Anna and Alex who return from a mental hospital
only to find the unsolving cruel evil by cruel stepmother ( the actress that replaced alex in smallville)
did Anna can solve this evil problem??
so u guys must watch this film now in cinema!!
it was so good!!

untitled * bored*

bawang putih dan merah yg skang ade dlm tb
dah abes pon
nnti ade citer zita dan mawas
in english call beauty and the beast
best ke citer tue
aku sbnrnye x ska la liyana jasmay tu
gedik smcm jek huhu
ape yg aku nk citerkn ni haa??
adooiii sbnarnye aku sndri pon x twu nk citer ape
buntu dan bosan dlm diri aku skang ni
aku nk blja kereta ke keje eh
tu pon aku xtwu nk wat huhu
kerja??
kne bgun awal pgi
lesen??
kne bgun awal jgk
nnti aku terikat dgn sume tu
x bole shopping
x bole hangout wif my fren n also fmily
oohhh x bole2
so kne la wat kje sendri kt umah
tgok tb dan makan!!
ghost at 8tv season2
emm best la
da mencabar tpi hantu pompuan x best haha
ghost laki kn lgi best bru ade bibit percintaan between the human n ghost
whatever it is the new ghost is good n can attract me to watch it

*lalalalalala*
what i want to talk rite now is
emm im bored with my life now!!!
please suggest me what can i do in this smester break

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu



selamat hari ibu buat ma yg tersyang
norzihan bt idris
maafkan segala kesalahan anak mu ini
kadang kala mungkin anak mu ini berkasar dgn mu
hari ini ialah hari yg tbaik buat ma
harap ma gunekn hari ini dgn sebaik nya
dgn myuruh anak ma wat keja * haha*
ma i love u so much
maaf jika hari ini tiada hadiah * hehe *
tpi mungkin pada 25 mei nnti
tguu ye hee~

Saturday, May 9, 2009

aku menjadi die dan die menjadi aku

fairus n awatif


semalam kawan aku fairuz datang umah aku
kol 12 tgh mlm tepat hehe
lepak la dgn die
bf die pon dtg sme
khadijah yg tumpang umah aku pon turut lepak sme hehe
aku rindu sgt dgn kwn aku ni
rindduuu sgt
da lame x jmpe die cbb die pon skang sebok dgn exam
tpi aku suke sgt die dtg smlm
mlm ni die ade prom kt swiss garden hotel
so gud luck ye try new lense!! haha
bile jmpe die aku tkjut dgn prubahan badan die
huhu
dulu die mcm aku skang
n die mcm aku dulu
sedeh nyeee!!
aku da kembali ke arah tembaman
;(
aku kne diet mcm die
nasi smggu sekali * adooiii susahnye*
nasi lemak jgn mkn langsung * feveret*
sit up * perkara yg wajib dilakukan *
joging * susah la yg ni x ska*
aku perlu lakukan nnti!!

diploma dalam genggaman

yeah!!!
aku da abes diploma!!
kawan2 kite da bjaya abeskn diploma arap kite akan dpt troskn ke degree..
jgn lupa kn aku ye!!

Sunday, April 26, 2009

biar x cantik tp jgn berbau la

kpda sesiapa yg rase diri x cntik tpi x berbau ok laa
klu rase dri x cntik tpi x twu diri itu berbau bgaimana ya??
guna ye deodorant tiap2 ari hehe

a long journey

perjalanan jauh lagi
tpt??
IB??
speaking!!
argghhh masih jauh lagi perjalanan aku..

Thursday, April 23, 2009

tag by anyzz

1
How old are you?
20 belum masuk lagi 120709 ni ngat ye sume =)

2
Are you single mingle?
erm tgh bersama hehe

3
At what age do you think you will get married?
rasenye 25

4
Do you think you’ll marrying the person you are with now?
aah sgt la pasti klu ade jodoh

5
If not, who do you want to marry with?
ntah laa huhu

6
Who will be your brideman & bestman?
alamak ni x pk lagi tggu yerk

7
Do you want a garden/beach/ traditional wedding?
nk kt garden bole ke syg oii?? haha

8
Where do you plan to go on honeymoon?
byk duit kt italy x byk duit kt bali hehe

9
How many guests do you think you’ll invite?
no need to list this one

10
Will that include your exes?
his not in malaysia rite now
the other exes can come hehe

11
How many layers of cake do you want?
ntah haha 25 bole??

12
Name the song/ tune you would like to play on your wedding?
cinta di pantai merdeka ada bole ke??

13
Do you prefer fine dining or just using spoon and fork?
sy rase duduk bersimpuh lagi best kn mkn dgn sopan ikut adat resam melayu ler


14
Champaigne or wine?
air sirap bandung + cincau

15
Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
anytime ye syg =P

16
Money or household items?
both of course =D

17
How many kids you would like to have?
10 tpi rse nye tolak 7 laa

18
Will you record your honeymoon in DVD/ CD?
yes of course!! sweet memory rite..
* x ade specific camera la mcm anyzz*hehe

19
Who’s wedding plan you would like to know next?
deja
adela
dork
bagam
mariza
boxer
dan yg lain yg ingin di tagkn

Saturday, April 18, 2009

Post Graduarte NIte





di luar hotel equatorial




pengantin baru pindah umah baru
* yg merah duduk tu pekerja baru kedai perabut ustat khan*

husband n wife bru balik bawak anak jalan2 =)
* anak tukang amek gambar hehe*




Monday, April 13, 2009

ABP semalam bosan setuju x??


A NEW LOOK OF FAIZAL TAHIR

serabainye rambut nabil ni
ABP semalam giler bosan siot
opening pon da bosan
artis pon aku nmpk mcm biase je
dgn pngacara yg wat lawak sendiri
penonoton tepuk mcm x nk tepuk
bosan laa..
apepon tahniah utk nabil cbb mnjadi artis plg popular 08
beruntung irma lepas clash tros dpt laki kaya hehehe dpt peluk lagi *wakaka*
faizal tahir rambut smart la hee
babai rambut pjg..

Sunday, April 12, 2009

awatif tolong bce buku bole x??



final nk dekat da tpi aku x bce ape pon lagi utk frst final aku
aku xde mood nk bce buku..
buku research methodology buku yg tebal isi yg tebal
mmbuatkn aku nk panjat je klcc yg ade dpn mata aku ni
klau bole nk daki gunung kinabalu dari aku bce buku ni
tpi bole ke aku nk pnjat?
sedang kn umah aku yg 4 tgkat pon aku malas nk naik tgga
hehe
bile aku bole stat bce buku ni ye
emm mlm ni laa
malam ni adik2 jgn bukak tv bole x??
tv tu swuh kak tgok tv laa
eh! mne bole x tgok tv mlm ni ade rncgan best la lpe pulak
mlm ni kn ade ABP haha
terlepas lagi nk bce buku esok je la kn..
hehe
alasan mmg byk dalam hidup kite..
jgn x bce buku yee..

Saturday, April 11, 2009

BIO AURA


SISTEM PENAPISAN AIR DGN TEKNOLOGI NANO


APAKAH ITU TEKNOLOGI NANO?






Teknologi Nano, revolusi terkini yang membawa kepada kemajuan dunia dalam abad ke-21 ini. Ia berasal daripada perkataan Latin, dengan cirinya yang bersaiz KECIL - 1 nanometer = 0.000000001 meter






Ini jelas menunjukkan betapa kecilnya saiz nano, sehingga mencapai 1000 kali ganda lebih kecil daripada diameter rambut manusia





KEBERKESANAN NANO DALAM BIO AURA HIGH TECH WATER SYSTEM







Menghasilkan komponen bersifat Nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan pertumbuhan sel-sel badan yang sihat






Kandungan bio-tenaga yang berganda, meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh badan






Molekul-molekul yang bersaiz nano menambahkan lagi keberkesanan penyerapan nutrien






Membekalkan kekayaan bahan-bahan mineral dan nutrien untuk keperluan kesihatan tubuh






Sistem penapisan air yang lebih efektif menghapuskan unsur-unsur toksin, bakteria, klorin dan logam berat supaya air selamat diminum






Menghilang bau yang tidak menyenangkan, menjadikan air lebih sedap diminum






Kualiti air bertenaga meningkatkan metabolisme, melancarkan sistem peredaran darah dan memperkuatkan sistem imunisasi badan


Nilai pH yang cenderung kepada beralkali setara dengan keperluan badan. Amalan minum air Bio Aura dapat memberikan kesan terapi terhadap susuk badan yang berasid






Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan

CIRI-CIRI BIO AURA HIGH TECH WATER SYSTEM


Rekaan yang mesra-penyelenggaraan: menukar dan membersih penapis menjadi lebih mudah dengan system “pusing dan kunci? Saluran hos dalaman tidak kelihatan untuk penapisan yang kemas






Pemasangan yang senang: disertakan dengan alat gentian untuk kesesuai jenis kepada paip rumah pengguna






Penutup penapis yang berwarna: setiap penapis diindikasikan dengan warna yang berbeza untuk kemudahan pengguna






Saiz penapis yang lebih besar: membekalkan kandungan yang lebih tinggi dan menjamin keberkesanannya






Sesuai untuk kegunaan: rumah, pejabat, kilang dan kedai-kedai makan






Pengiktirafan: kualiti air yang bertaraf dunia





TESTIMONI


Pn. Aishah
Pesakit Buah Pinggang
En. Azhar Nd. Nor
Pesakit Gout
En. Md. Izwan Shamsudin
Ahli Bio Aura Marketing

En. Johari
Pesakit darah Tinggi dan Resdong
Pn. Nora Harun
Pesakit Segugut
En. Khairul Anwar Mohd Hadir
Pesakit kulit Bersisik

En. Senawi Bin Abdullah
Pesakit Gout
Zulmuhamad bin Zulkifli
Ketumbuhan tulang yang tidak normal
Kamarul Bin Mansur
Pesakit kulit

En. Ismail Bin Baki
Luka di Kaki
Pn. Lutpiah Hj Abd Hamid
Ketumbuhan Jerawat pada Saraf Tunjang
Hartini bte Marsan
Kesakitan di bahagian tulang belakang

Muhamad Nurraeyme B Azuani
Masalah kulit
Mohd Asri Bin Che Pi
Masalah Kulit bersisik
Nurul Qistina Balqis
Masalah Kulit Bersisik













HARGA SEBENAR BIO AURA HIGH TECH WATER SYSTEM
ADALAH RM 2080
KAMI MENJUAL DGN HARGA RM 1800
JIKA BERMINAT SILA HUBUNGI AWATIF ( 0194577721 )
ATAU KU IBRAHIM NAJIB ( 0193897973)





ANDA BOLEH MELIHAT PENGIKLANAN BIO AURA DI TV3 DAN TV9